četrtek, 12. februar 2009

Primer "dobre prakse"

Pozdravljeni,

V tem in naslednjem članku vam bom predstavil primer "dobre prakse" in nekaj primerov slabega ravnanja brokerjev na področju valutnega trgovanja.

V nadaljevanju vam predstavljam primer "dobre prakse" iz tujine, kako se podjetje lahko ukvarja z valutnim trgovanjem.

Ves proces je dejansko vezan na IKT. Predstavil vam bom kako deluje podjetje FusionFX S.A. Ta del prispevka je pripravljen na podlagi razgovora z Olafom Chalmerjem, ki v okviru korporacije Swiss manegement, zastopa tudi zgoraj omenjeno podjetje Fusion Fx S.A. Poslovni sedež podjetja je v Švici (Morcote, Riveta de la Tor 5).

Koristniki uslug podjetja (stranke) so napoteni na njihove internetne strani , kjer lahko najdejo potrebne informacije. G. Olaf sicer pravi, da se bo zaradi načrtovanih sprememb v kratkem podjetje preoblikovalo, a mi je kljub temu bil pripravljen razložiti njihovo ponudbo in način delovanja.

Podjetje je na osnovi poznavanja valutnega trgovanja izdelalo svojo strategijo, ki so jo vključili v software (program), ki sedaj predstavlja eno izmed temeljnih zmožnosti podjetja. Ta software opravlja kar nekaj funkcij:

- analizira posamezne valutne pare na trgovalni platformi,

- generira trgovalne signale,

- generirane trgovalne signale vključuje v odpiranje in zapiranje trgovalnih pozicij oz. z drugimi besedami: izvaja avtomatsko trgovanje,

- pošilja trgovalne signale v podatkovno bazo,

- preko MySql baze se trgovalni signali promptno pošiljajo naročnikom na njihove e-mail naslove.

Postopek je avtomatiziran. Potrebno je poskrbeti le za brezhibno funkcioniranje hardware-a in software-a, ter imeti zagotovljeno neprekinjeno gigabitno internetno povezavo. Vsak naročnik se lahko samostojno prijavi in plača naročnino za trgovalne signale preko njihovih spletnih strani.
Njegovo naročilo je sprejeto v nekaj dneh (ko banka izda verifikacijo, da je naročnina na računu ponudnika). Za bolj petične stranke nudijo tudi upravljanje računov.
















Vstopna stran podjetja Fusion FX S.A.

Vir: http://www.fusionfxgroup.com/UK/uk_page.phpuk_page.php

Na straneh so na voljo tudi performansi delovanja njihove strategije za obdobje od leta 2005 dalje. Performansi temeljijo na trgovanju z realnimi računi. Na njihovih straneh najdemo v prilogah performanse za 10 različnih valutnih parov. G. Olaf pravi, da je performans "osebna izkaznica" trgovalnega sistema podjetja Fusion FX S.A.

Razgovor opravljen z g. Olafom Chalmerjem, lastnikom podjetja Swiss Management, ki je hkrati tudi pooblaščeni predstavnik podjetja Fusion FX S.A.

Ni komentarjev:

Objavite komentar